Fair trade mango z Kambodže
Cílem projektu bylo vypracovat podnikatelský plán na využití ekonomického a sociálního potenciálu manga z Kambodže pro export do EU prostřednictvím přenosu know-how a inovativního zpracování manga v Kambodži a jeho představení na českém trhu.
![](https://8e1df314cb.clvaw-cdnwnd.com/2866aef6b427c2926e7d90bbf033950b/200000091-7e4967f479/iMango%20photos%20-%203.jpg?ph=8e1df314cb)
![](https://8e1df314cb.clvaw-cdnwnd.com/2866aef6b427c2926e7d90bbf033950b/200000092-5b21b5c1c8/iMango%20photos%20-%205.jpg?ph=8e1df314cb)
Hlavní vizí projektu bylo představení správných a inovativních technologických postupů zpracování sušeného manga kambodžskému partnerovi projektu v souladu s obecnými požadavky evropského trhu a Evropské komise na bezpečnost potravin a otevření evropského trhu pro dovoz sušeného manga z Kambodže na podporu širokého řetězce kambodžských farmářů produkujících mango.
Pro zlepšení produkce kvalitních a zdravých plodů manga budou zavedeny vhodné agronomické postupy, včetně integrované ochrany životního prostředí. Budou navrženy inovativní kroky ke zlepšení procesu zpracování (kontrola kvality, inovativní konzervace), testování obsahu mykotoxinů a pesticidů, zlepšení balení a balení samotné.